Mandalina Reçeli Mandalina reçeli, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olabilir. Türk mutfağında reçellerin yeri oldukça önemlidir ve mandalina reçeli, bu geleneği farklı bir boyuta taşır. Reçel, kahvaltıda tereyağı ile birlikte tüketildiğinde oldukça keyifli bir lezzet sunar. Klasik reçellerin yanı sıra, artık farklı meyve ve sebzelerle de reçel yapılmaktadır. Bugün sizlere, pek fazla bilinmeyen ve lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bir mandalina reçeli tarifi sunacağım. Şimdiden kolay gelsin. Mandalina Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Her reçelin kendine özgü yapım metotları vardır. Mandalina reçeli de diğer reçeller gibi dikkat ve özen gerektirir. Mandalina reçeli için ilk olarak mandalinaları yıkayıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz mandalinaları tek tek dilimleyin. Daha sonra bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Su ve şeker kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp kaynatmaya devam edin. Karışım çok cıvık olmayacak şekilde olana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra mandalinaları ekleyin ve bir defa karıştırıp ocağın altını kısın. Eğer çok karıştırırsanız mandalinalar ezilmeye başlayacaktır ve bu da görsellik açısından hoş olmayacaktır. Mandalinalar kaynamaya başlayıp rengini verene kadar bekleyin. Mandalinalar rengini ve kokusunu verip tam anlamıyla yumuşayınca ocağın altını kapatın ve bir adet kabuk tarçını tencerenin içerisine atın. Biraz soğuduktan sonra kavanozlara alın ve kahvaltılarda afiyetle yiyebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Mandalina reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır:
|