Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kabuklu Mandalina Reçeli

Kabuklu Mandalina Reçeli

Kabuklu mandalina reçeli, Bir çoğumuz için reçel kahvaltının olmazsa olmazıdır. Birçok meyve çeşidinden birbirinden lezzetli reçeller hazırlanıp tüketilmektedir. Bazen sebze kabuklarından veya sebzelerin kendisinden bile reçel yapanlarımız vardır. Reçel genelde yaz aylarında birbirinden lezzetli meyvelerin toplanıp kışa aylarında tüketmek için hazırlanan bir besindir. Fakat öyle kış meyveleri vardır ki reçel yapıldığında kimse hayır diyemez. Örneğin ayva reçeli veya mandalina reçeli gibi. Bir çoğumuz mandalinanın sadece kabuğundan reçel yaparken bir çoğumuz da tamamı yani kabuklu mandalina reçeli yapıp tüketiriz. Kabuklu mandalına reçeli Herkesin damak zevkine hitap eden bir reçel çeşidi olmasa da sevenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzettir. Kabuklu mandalina reçeli için mutlaka küçük ve ince kabuklu mandalinaları tercih etmemiz gerekir. Ayrıca kabuklu mandalina reçeli genelde bodrum mandalinası ile yapılmaktadır fakat tercihe göre de değişebilir. Kabuklu mandalina reçelini hazırlarken acı suyunu çıkarmak gerekir. Biraz kekremsi bir tat sevenler bir defa haşlayıp acısını çıkartabilir eğer hiç kekremsi tat kalmasın istiyorsanız iki veya üç defa haşlama suyunu değiştirebilirsiniz.

Kabuklu mandalina reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 kilo ince kabuklu küçük mandalina,
  • 5 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı mandalina suyu,
  • 1 adet yıldız anason,
  • 5-10 adet karanfil,
  • 1 adet kabuk tarçın,
  • Çeyrek limon suyu,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle mümkünse bol sulu ve ince kabuklu bodrum mandalinasını bulmam mümkün değilse ince kabukla bir mandalina çeşidini tercih edebilirsiniz. Saplarını temizleyip bol suda yıkadığımız mandalinaları derin bir tencerenin içerisine koyup mandalinalar patası su dolduruyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa koyup mandalinaları 15- 20 dakika haşlıyoruz. Daha sonra mandalinaların acı suyunu bıraktığı haşlama suyunu süzüp tekrar duru su doldurup bir 15-20 dakika daha haşlıyoruz. Ardından mandalinayı haşladığımız ikinci suyunu da değiştirip bol soğuk suda yıkıyoruz. Daha sonra mandalinaları tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra iki su bardağı mandalina suyunu ekleyip 10 dakika kadar bekliyoruz. Daha sonra ocağın küçük bölümüne alıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan kabuklu mandalina reçeline güzel bir aroma vermesi için temiz bir tülbent veya süzgeç içerisine yıldız anason, karanfil ve kabuk tarçını koyup ucu dışarıda kalacak şekilde reçelin içerisine bırakıyoruz. Daha sonra yaklaşık 40 dakika kaynattığımız reçelin içerisine çeyrek limon suyunu sıkıp 10 dakika daha kaynatıyoruz. Ardından ocaktan indirdiğimiz reçelin içerisinde aroma vermesi için eklediğimiz karanfil, anason ve tarçını çıkartıp reçeli oda sıcaklığında soğutuyoruz. Daha sonra cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz. Serin ve kuru yerde muhafaza ettiğimiz reçeli dilediğimiz zaman çıkartıp sevdiklerimizle paylaşabiliriz. Deneyen herkese şimdiden afiyet şifa olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 11:38:09
Kabuklu Mandalina Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kabuklu Mandalina Reçeli Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kabuklu Mandalina Reçeli"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Çeşitleri, Mandalina; Ilıman iklimde yetişmekte olan turunçgiller familyasına ait bir meyvedir. Sarı, turuncu, kırmızı renklerde olan mandalina, sulu ve etli bir yapıdadır. Portakala nazaran daha yumuşak olan mandalina, kabuğu soyularak yen...
Mandalina Kabuğu
Mandalina Kabuğu
Mandalina kabuğu, bilindiği gibi mandalinanın faydalı ve yararlı bir meyve olduğunu herkes bilir. Fakat kabuğundaki mucize şifaları bilen ve uygulayan toplumda az kişi vardır. Güzel kokusu ile insanları etkileyen mandalinayı birçok kişi yerken kabuğu...
Mandalina Aşısı
Mandalina Aşısı
Mandalina aşısı, iki farklı dönemde yapılır. Bu diğer turunçgiller içinde geçerlidir. Aşılamada en iyi sonuç Eylül Ekim aylarında yapılan durgun göz aşısıdır. İlkbaharın başlangıcında fidanların sürgün sürme döneminde, Mart ayının sonuna doğru Nisan ...
Mandalina Kabuğu Çayı
Mandalina Kabuğu Çayı
Mandalina kabuğu çayı, Trunçgiller familyasına ait olan mandalinanın Çin kökenli bir meyve olduğu düşünülmektedir. Yapraklarını dökmeden muhafaza eden nadir kış meyvelerinden biridir. Owari, Clementine, Tangor, Satsuma bilindik mandalina çeşitlerinde...
Satsuma Mandalina
Satsuma Mandalina
Satsuma Mandalinası, ülkemizde daha çok Rize mandalinası olarak bilinmektedir. Satsuma mandalinası 1900'lü yılların başlarında Japonya'dan Batum aracılığıyla Türkiye'ye getirilmiştir. Hasat döneminde sarı-turuncu renklerinde ve hafif pürüzlüdür. Kabu...
Mandalina Cinsleri
Mandalina Cinsleri
Mandalina cinsleri, mandalina ülkemizde de yetişen turunçgillerdendir. Turuncu ve sarı renktedir. Ilıman iklimin hâkim olduğu her yerde rahatlıkla yetişir. En fazla tüketilen turunçgil türüdür. Birçok mandalina cinsi vardır. Bunlar:W. Murcott, Son yı...
Mandalina Ağacı
Mandalina Ağacı
Mandalina ağacı, bu ağaç türü turunçgiller familyasından meyve verebilen bir kış meyvesidir. Meyvesinin adı da ağacının adı ile aynıdır. Mandalina ağacının saksıda yetişen minyatür türü de bulunmaktadır. Birçok bitki hobisi olan insanların evlerinde ...
Mandalina Yaprağının Faydaları
Mandalina Yaprağının Faydaları
Mandalina kış aylarının önemli bir meyvesi vitamin deposu bir turunçgiller ailesinden olan meyvedir. Mandalinanın insan vücuduna sağladığı faydaları saymakla bitmez. Soğuk kış aylarında içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde soğuk algınlığı ve grip ...
Hamilelikte Mandalina Yemek
Hamilelikte Mandalina Yemek
Hamilelikte Mandalina Yemek, Hamilelik döneminde anne beslenmesine iki kat önem taşımaktadır. Bunun temel nedeni ise annenin iki canlı olmasından kaynaklı olmasıdır. Plasenta aracılığıyla besin anneden bebeğe geçmesi sağlanmaktadır. Böylelikle bebeği...
King Mandalina
King Mandalina
King mandalina, Tek dilimde 10 tane çekirdek barındırabilme yeteneğine sahip bir mandalina türüdür. Her yörede bilinmesine rağmen Geyve ve civarında özellikle aranılan mandalina olan King (Gramantin) Mandalina pazarlarda da mevcut artık. Kış hastalık...
Okitsu Mandalina
Okitsu Mandalina
Okitsu mandalina, Japon mandalinası olarak bilinir. Japonya'da en yaygın ikinci mandalina türüdür. Miyagawa satsuma çeşidinden melezleme yapılarak üretilmiştir. Kabuğu rahat soyulabilen, şekerli ve çekirdeksiz bir mandalina türüdür. Ağaçlarının güçlü...
Mandalina Çekirdeği
Mandalina Çekirdeği
Mandalina Çekirdeği, Mandalina meyvesi yenilebilir güzel çiçektir. Aynı zamanda da çiçek açan bir bitkidir. Her çekirdek, içinde bir hayat gizliyor. Bir meyvenin en ilginç kısmı çekirdeğidir. Kısacası her bitkinin bir çekirdeği veya tohumu vardır. He...

 

Mandalina Çeşitleri
Mandalina Kabuğu
Mandalina Aşısı
Mandalina Kabuğu Çayı
Satsuma Mandalina
Mandalina Cinsleri
Mandalina Ağacı
Mandalina Yaprağının Faydaları
Hamilelikte Mandalina Yemek
King Mandalina
Okitsu Mandalina
Mandalina Çekirdeği
Kabuklu Mandalina Reçeli
Çekirdekli Mandalina
Mandalina Suyu
Yeşil Mandalina
Kırmızı Mandalina
Mandalina
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalina Yağı
Mandalina Çiçeği
Mandalina Zayıflatırmı
Mandalina Yetiştiriciliği
Mandalina Çayı
Mandalina Şurubu
Mandalina Tatlısı
Mandalina Fidanı
1 Mandalina Kaç Kalori?
Mandalina Kaç Kalori?
Mandalina Faydaları
Popüler İçerik
Çekirdekli Mandalina
Çekirdekli Mandalina
Çekirdekli Mandalina, özellikle koyu turuncu renkte,zor soyulan parlak yağlı görünümlü kabuğa sahip mandalina türüdür.Bu türe murkot veya king adı ver...
Mandalina Suyu
Mandalina Suyu
Mandalina suyu, özellikle yaz aylarında içinizi ferahlatacak mükemmel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında genel olarak insan vücudunun çok daha fazla ...
Yeşil Mandalina
Yeşil Mandalina
Yeşil Mandalina, Mandalina kış mevsimi meyvesidir. C Vitamini  deposu olan mandalina Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Bir çok faydaları vardır. Kı...
Kırmızı Mandalina
Kırmızı Mandalina
Kırmızı Mandalina, Sadece Türkiye'de özellikle de Adana ve Mersin bölgelerinde yetiştirilmekte olan kırmızı mandalina, Orta doğu ülkelerine ihracatı y...
Mandalina
Mandalina
Mandalina, ılıman ortamlarda yetişirler. Turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Genellikle turuncu ve sarıya yakın renkte olan mandalinalar e...
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalina kabuğu reçeli, meyve kabuklarıyla yapılan reçeller günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Portakal kabuğu, limon kabuğu, mandalina kabuğu reç...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Kabuğu
Mandalina Aşısı
Mandalina Kabuğu Çayı
Satsuma Mandalina
King Mandalina Çeşiti
Düzeltme Önerisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
King Mandalina Çeşiti
Düzeltme Önerisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024