Hazırladığımız mandalinaları meyve sıkacakları ile suyunu sıkarak hazırlarız ya da elde sıkma aletlerini de kullanabilirsiniz. Sıra geldi bayat ekmeklerimize, ekmeklerin köşeleri kesilerek kalan yerinden ister dikdörtgen isterseniz de üçgen şekiller çıkartabilirsiniz. Eğer elinizde yeteri kadar bayat ekmek yoksa ekmekleri sertleştirebilmek için önceden ısınmış fırın içerisinde 5-10 dakika kadar kurutulabilir.
Daha sonra ayarladığımız bir tencereye mandalina suyu ilave edilir. İçerisine şekerimizi ilave ederek kaynatılmaya başlanır. Kaynama işlemi olduktan sonra hazırladığımız karışım her ekmek diliminin üzerine bir kaşık yardımı ya da fırça yardımıyla sürülür. Karışımın sürülme işlemi biten bayat ekmekler soğuması için buzdolabına konulur. Sos malzemeleri olan labne peynir ve pudra şekeri çırpılarak hazır hale getirilir. Soğumaya bıraktığımız bayat ekmek dolaptan çıkarıldıktan sonra üzerlerine sos olarak hazırladığımız krema kıvamındaki lezzetli olan sosu 1-1,5 parmak kalınlığında her bayat ekmeğin üzerine sürülür bütün parçalara uygulandıktan sonra dövülmüş ceviz ve fındıklar bütün parçaların üzerine serpiştirilir
. Mandalina tatlımız, artık hazırdır. Şimdiden afiyetler olsun. Unutmayın belki mandalinayı ya da suyunu sevmeyen kişilere içeriğindeki vitaminleri bu tatlı aracılığıyla almasını sağlayabilirsiniz.