Her reçelin farklı yapım metotları vardır. Mandalina reçeli de diğer reçeller gibi aslında yapılışı. Mandalina reçeli için ilk mandalinaları yıkayıp kabukları soyun. Kabuklarını soyduğunuz mandalinaları tek tek olacak şekle getirin yani dilimleyin. Daha sonra bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Su ve şeker kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp kaynatmaya devam edin. Çok cıvık olmayacak şekilde olana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra mandalinaları ekleyin ve bir defa karıştırıp ocağın altını kısın. Eğer çok karıştırırsanız mandalinalar ezilmeye başlayacaktır. Buda görüntü açısından pek güzel olmayacaktır. Mandalinalar kaynamaya başlayıp rengini verinceye bekleyin. Mandalinalar rengini ve kokusunu verip tam anlamıyla yumuşayınca ocağın altını kapatın ve bir adet kabuk tarçını tencerenin içerisine atın.
Biraz soğuduktan sonra kavanozlara alın ve kahvaltılarda afiyet ile yiyebilirsiniz.