Mandalina Kabuğu

Mandalina kabuğu, bilindiği gibi mandalinanın faydalı ve yararlı bir meyve olduğunu herkes bilir. Fakat kabuğundaki mucize şifaları bilen ve uygulayan toplumda az kişi vardır. Güzel kokusu ile insanları etkileyen mandalinayı birçok kişi yerken kabuğunu çöpe atar. Aslında oldukça faydalanacağımız mandalina kabukları ile birçok şey üreterek kullanabiliriz.
Toplum olarak bazı şeyleri değerlendirmeyi ve hazıra alışmış olmayı seven toplumuz. Basit olarak hazırlanan mandalina kabuklarını soyup akşamdan bir sürahi suyun içine, kabukları atın ve sabaha kadar bekletilen mandalina kabuğu ve suyu ile şifa olarak kullanılıyor. Oldukça yararı olan mandalina kabuğu ve suyu diş etlerini besleyecektir. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiren mandalina ve suyu faydaları etkili olmaktadır.

Ayrıca soğuk kış aylarında yapılan mandalinanın, sıcak çayları ile içinizi ısıtır. Hazımsızlığa iyi gelen mandalina kabuklarının ve bağırsakları çalıştırma özelliğine de sahiptir. Mandalina kabuğunun içinde bulunan tangeretin adlı maddenin beyin içinde oluşan tümörlerini küçülttüğü görülmüştür. Ayrıca doktorlar tarafından önerilen mandalinanın beyin tümörü olan hastalarda günde 5 adet mandalina yemelerini önermektedirler. Bu önerilerde mandalina kabuğu ve diğer turunçgillerden rendeleyerek içine az miktar tatlandırıcı konularak tüketilebilir. Oldukça sağlık açısından yararı olmakla beraber yapılan kahvaltılarda masamızda reçeller baş köşeyi almaktadır. Mandalina reçelini yemeyenler kesinlikle denemelidir.

Mandalina kabuğu reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 kg mandalina
  • 1kg toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı su

Mandalina kabuğu reçeli nasıl yapılır?


Mandalinaları soymadan hafifçe kazıyın kazılan mandalinaları büyük bir tencereye koyalım. Üzerine su ekleyip 2 gün bekletelim 2 gün sonra suyunu dökelim. Tencere içine tekrar su dolduralım ve ocakta kaynatalım. Mandalinaları yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır. Kaynatılan mandalinaların suyunu tekrar dökelim aynı işlemi tekrar yapalım konulan suyu 6 saat bekletelim. Bekletilen mandalinaları enine keserek mandalinaların içindeki çekirdekleri çıkartalım. Çekirdekleri çıkan mandalinaları bir kaba koyalım. Diğer bir yandan 3 su bardak suyu ve şekeri ayrıca 2 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip orta ateşte pişirelim. Pişirilen şerbeti koyulaşana kadar kaynatıp içine mandalinaları atıp 15 dakika kaynatıp altını kapatalım. Afiyetle masanızın kahvaltı bölümünde yerini alarak afiyetle yiyelim. Böylelikle mandalina kabuklarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayalım. Kış aylarının vaz geçilmezi olan mandalinayı yerken kabuklarını da ayrıca değerlendirelim. Mandalina kabuklarının şifa dağıtan bir meyve olduğunu ve daha saymakla bitiremediğimiz faydalarını değerlendirip kabuklarını ziyan etmeyelim.
19.01.2024 15:44:38
Mandalina Kabuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mandalina Kabuğu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mandalina Kabuğu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mandalina Çeşitleri

Mandalina Çeşitleri, Mandalina; Ilıman iklimde yetişmekte olan turunçgiller familyasına ait bir meyvedir. Sarı, turuncu, kırmızı renklerde olan mandalin...
Devamını Oku

Mandalina Aşısı

Mandalina aşısı, iki farklı dönemde yapılır. Bu diğer turunçgiller içinde geçerlidir. Aşılamada en iyi sonuç Eylül Ekim aylarında yapılan durgun göz aşısıdır...
Devamını Oku

Mandalina Kabuğu Çayı

Mandalina kabuğu çayı, Trunçgiller familyasına ait olan mandalinanın Çin kökenli bir meyve olduğu düşünülmektedir. Yapraklarını dökmeden muhafaza eden n...
Devamını Oku

Satsuma Mandalina

Satsuma Mandalinası, ülkemizde daha çok Rize mandalinası olarak bilinmektedir. Satsuma mandalinası 1900'lü yılların başlarında Japonya'dan Batum aracılığıyla...
Devamını Oku

Mandalina Cinsleri

Mandalina cinsleri, mandalina ülkemizde de yetişen turunçgillerdendir. Turuncu ve sarı renktedir. Ilıman iklimin hâkim olduğu her yerde rahatlıkla yetiş...
Devamını Oku

Mandalina Ağacı

Mandalina ağacı, bu ağaç türü turunçgiller familyasından meyve verebilen bir kış meyvesidir. Meyvesinin adı da ağacının adı ile aynıdır. Mandalina ağacının s...
Devamını Oku

Mandalina Yaprağının Faydaları

Mandalina kış aylarının önemli bir meyvesi vitamin deposu bir turunçgiller ailesinden olan meyvedir. Mandalinanın insan vücuduna sağladığı faydaları say...
Devamını Oku

Hamilelikte Mandalina Yemek

Hamilelikte Mandalina Yemek, Hamilelik döneminde anne beslenmesine iki kat önem taşımaktadır. Bunun temel nedeni ise annenin iki canlı olmasından kaynaklı ol...
Devamını Oku

King Mandalina

King mandalina, Tek dilimde 10 tane çekirdek barındırabilme yeteneğine sahip bir mandalina türüdür. Her yörede bilinmesine rağmen Geyve ve civarında özellikl...
Devamını Oku

Okitsu Mandalina

Okitsu mandalina, Japon mandalinası olarak bilinir. Japonya'da en yaygın ikinci mandalina türüdür. Miyagawa satsuma çeşidinden melezleme yapılarak üretilmişt...
Devamını Oku

Mandalina Çekirdeği

Mandalina Çekirdeği, Mandalina meyvesi yenilebilir güzel çiçektir. Aynı zamanda da çiçek açan bir bitkidir. Her çekirdek, içinde bir hayat gizliyor. Bir...
Devamını Oku

Kabuklu Mandalina Reçeli

Kabuklu mandalina reçeli, Bir çoğumuz için reçel kahvaltının olmazsa olmazıdır. Birçok meyve çeşidinden birbirinden lezzetli reçeller hazırlanıp tüketilmekte...
Devamını Oku

Çekirdekli Mandalina

Çekirdekli Mandalina, özellikle koyu turuncu renkte, zor soyulan parlak yağlı görünümlü kabuğa sahip mandalina türüdür. Bu türe murkot veya king adı verilir....
Devamını Oku

Mandalina Suyu

Mandalina suyu, özellikle yaz aylarında içinizi ferahlatacak mükemmel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında genel olarak insan vücudunun çok daha fazla sıvıya ...
Devamını Oku

Yeşil Mandalina

Yeşil Mandalina, Mandalina kış mevsimi meyvesidir. C Vitamini deposu olan mandalina Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Birçok faydaları vardır. Kışın özell...
Devamını Oku

Kırmızı Mandalina

Kırmızı Mandalina, Sadece Türkiye'de özellikle de Adana ve Mersin bölgelerinde yetiştirilmekte olan kırmızı mandalina, Orta doğu ülkelerine ihracatı yapılan ...
Devamını Oku

Mandalina

Mandalina, ılıman ortamlarda yetişirler. Turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Genellikle turuncu ve sarıya yakın renkte olan mandalinalar etli ve ...
Devamını Oku

Mandalina Kabuğu Reçeli

Mandalina kabuğu reçeli, meyve kabuklarıyla yapılan reçeller günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Portakal kabuğu, limon kabuğu, mandalina kabuğu reçeli gib...
Devamını Oku

Mandalina Yağı

Mandalina yağı, Kış aylarının meyvesi olan Mandalina meyvesinin taze kabuklarının sıkılmasıyla elde edilen bir yağdır. Mandalina meyveleri içerdiği vitamin d...
Devamını Oku

Mandalina Çiçeği

Mandalina Çiçeği: Gerek ofiste gerek evin balkonunda ya da bahçesinde güzel bir görünüm sağlayarak yaşadığımız alanın renklenmesini sağlayan yeşil bitki...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Kabuğu
Mandalina Aşısı
Mandalina Kabuğu Çayı
Satsuma Mandalina
Son Forum Konuları
King Mandalina Çeşiti
Düzeltme Önerisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024