Mandalina Diyeti

Mandalina Diyeti, Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan mandalinanın C vitamini özelliğinin yanı sıra zayıflatma özelliği de vardır. Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan mandalina Karadeniz Bölgesinin bir kısmında da yetişmektedir. Portakala benzeyen ve neredeyse aynı faydaları taşıyan mandalina kabuğu soyulduktan sonra dilimlenmiş şekilde açığa çıkar.
Sağlık için birçok faydası bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sağlığa faydalı olmasını sağlar. Kalsiyum, demir, fosfor, potasyum bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kalori değerine bakılacak olursa 1 adet mandalina ortalama olarak 40-50 kalori kadardır. Kış meyvesi olsa da seralarda yetiştiriciliği yapıldığı için yılın her mevsiminde mandalina bulmak mümkündür. Yeşil ya da turuncu renklere sahip olan mandalinanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Kalori bakımından düşük olduğu için zayıflamak içinde sıkça tercih edilmekte ve adından oluşan zayıflama diyetleri bulunmaktadır. C vitamini bakımından zengin bir meyve olduğu için vücudu pek çok hastalığa karşı korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücut direncini arttırır. Özellikle soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıklara karşı faydalıdır. İçeriğinde bulunan vitamin, mineral ve lif sayesinde diyeti yapıldığında vücuda enerji verir, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılar. Lifli yapısı sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırır. Mandalina diyeti sayesinde ve diyete sadık kalındığında sadece 3 günde 5 kilo vermek mümkün olur.
Mandalina diyeti şok diyet olarak kabul edildiği ve günlük enerji miktarını karşılayamadığı için 3 günden fazla uygulanmamalıdır. Diyetle birlikte bol su tüketimine özen gösterilmeli ve fazla ağır olmamak kaydıyla egzersiz yapılmalıdır.

Mandalina diyeti


1. Gün


Sabah kahvaltısı: 1 tane mandalina, 1 dilim çavdar ya da kepek ekmeği, 1 fincan Türk kahvesi, 1 çorba kaşığı reçel ya da fındık ezmesi.

Öğle yemeği: 100 gram ton balığı, 1 fincan Türk kahvesi, 1 dilim kepek ya da çavdar ekmeği.

Akşam yemeği: 100 gram yağsız hindi eti, 1 tane yeşil kabuklu ekşi elma, 2 tane havuç rendesi, 1 kâse kadar taze fasulye yemeği.

Gece: 1 top sade dondurma.

2. Gün


Sabah kahvaltısı: 1 fincan şekersiz, açık çay, 1 dilim kepek ya da çavdar ekmeği, 1 tane mandalina, 1 tane haşlanmış yumurta.

Öğle yemeği: 8-10 tane tuzlu kraker, 1 kâse süzme yoğurt, yarım muz.

Akşam yemeği: Yağsız hindi eti kullanılarak hazırlanmış sandviç, yarım muz, 1 tane havuç rendesi ve 1 su bardağı haşlanmış brokoli.

Gece: 1 top sade dondurma.

3. Gün

Sabah kahvaltısı: 1 tane mandalina, bir fincan Türk kahvesi, 1 dilim yağsız süzme peynir, 5-6 tane tuzlu bisküvi.

Öğle yemeği: 1 dilim kepek ya da çavdar ekmeği, 1 fincan Türk kahvesi, 1 tane haşlanmış yumurta.

Akşam yemeği: 1 kâse haşlanmış karnabahar, 1 ince dilim karpuz, 2 tane rendelenmiş havuç, 100 gram ton balığı.

Gece: 1 top sade dondurma.
20.01.2024 05:39:49
Mandalina Diyeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mandalina Diyeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mandalina Diyeti"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mandalina Çeşitleri

Mandalina Çeşitleri, Mandalina; Ilıman iklimde yetişmekte olan turunçgiller familyasına ait bir meyvedir. Sarı, turuncu, kırmızı renklerde olan mandalin...
Devamını Oku

Mandalina Kabuğu

Mandalina kabuğu, bilindiği gibi mandalinanın faydalı ve yararlı bir meyve olduğunu herkes bilir. Fakat kabuğundaki mucize şifaları bilen ve uygulayan toplum...
Devamını Oku

Mandalina Aşısı

Mandalina aşısı, iki farklı dönemde yapılır. Bu diğer turunçgiller içinde geçerlidir. Aşılamada en iyi sonuç Eylül Ekim aylarında yapılan durgun göz aşısıdır...
Devamını Oku

Mandalina Kabuğu Çayı

Mandalina kabuğu çayı, Trunçgiller familyasına ait olan mandalinanın Çin kökenli bir meyve olduğu düşünülmektedir. Yapraklarını dökmeden muhafaza eden n...
Devamını Oku

Satsuma Mandalina

Satsuma Mandalinası, ülkemizde daha çok Rize mandalinası olarak bilinmektedir. Satsuma mandalinası 1900'lü yılların başlarında Japonya'dan Batum aracılığıyla...
Devamını Oku

Mandalina Cinsleri

Mandalina cinsleri, mandalina ülkemizde de yetişen turunçgillerdendir. Turuncu ve sarı renktedir. Ilıman iklimin hâkim olduğu her yerde rahatlıkla yetiş...
Devamını Oku

Mandalina Ağacı

Mandalina ağacı, bu ağaç türü turunçgiller familyasından meyve verebilen bir kış meyvesidir. Meyvesinin adı da ağacının adı ile aynıdır. Mandalina ağacının s...
Devamını Oku

Mandalina Yaprağının Faydaları

Mandalina kış aylarının önemli bir meyvesi vitamin deposu bir turunçgiller ailesinden olan meyvedir. Mandalinanın insan vücuduna sağladığı faydaları say...
Devamını Oku

Hamilelikte Mandalina Yemek

Hamilelikte Mandalina Yemek, Hamilelik döneminde anne beslenmesine iki kat önem taşımaktadır. Bunun temel nedeni ise annenin iki canlı olmasından kaynaklı ol...
Devamını Oku

King Mandalina

King mandalina, Tek dilimde 10 tane çekirdek barındırabilme yeteneğine sahip bir mandalina türüdür. Her yörede bilinmesine rağmen Geyve ve civarında özellikl...
Devamını Oku

Okitsu Mandalina

Okitsu mandalina, Japon mandalinası olarak bilinir. Japonya'da en yaygın ikinci mandalina türüdür. Miyagawa satsuma çeşidinden melezleme yapılarak üretilmişt...
Devamını Oku

Mandalina Çekirdeği

Mandalina Çekirdeği, Mandalina meyvesi yenilebilir güzel çiçektir. Aynı zamanda da çiçek açan bir bitkidir. Her çekirdek, içinde bir hayat gizliyor. Bir...
Devamını Oku

Kabuklu Mandalina Reçeli

Kabuklu mandalina reçeli, Bir çoğumuz için reçel kahvaltının olmazsa olmazıdır. Birçok meyve çeşidinden birbirinden lezzetli reçeller hazırlanıp tüketilmekte...
Devamını Oku

Çekirdekli Mandalina

Çekirdekli Mandalina, özellikle koyu turuncu renkte, zor soyulan parlak yağlı görünümlü kabuğa sahip mandalina türüdür. Bu türe murkot veya king adı verilir....
Devamını Oku

Mandalina Suyu

Mandalina suyu, özellikle yaz aylarında içinizi ferahlatacak mükemmel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında genel olarak insan vücudunun çok daha fazla sıvıya ...
Devamını Oku

Yeşil Mandalina

Yeşil Mandalina, Mandalina kış mevsimi meyvesidir. C Vitamini deposu olan mandalina Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Birçok faydaları vardır. Kışın özell...
Devamını Oku

Kırmızı Mandalina

Kırmızı Mandalina, Sadece Türkiye'de özellikle de Adana ve Mersin bölgelerinde yetiştirilmekte olan kırmızı mandalina, Orta doğu ülkelerine ihracatı yapılan ...
Devamını Oku

Mandalina

Mandalina, ılıman ortamlarda yetişirler. Turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Genellikle turuncu ve sarıya yakın renkte olan mandalinalar etli ve ...
Devamını Oku

Mandalina Kabuğu Reçeli

Mandalina kabuğu reçeli, meyve kabuklarıyla yapılan reçeller günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Portakal kabuğu, limon kabuğu, mandalina kabuğu reçeli gib...
Devamını Oku

Mandalina Yağı

Mandalina yağı, Kış aylarının meyvesi olan Mandalina meyvesinin taze kabuklarının sıkılmasıyla elde edilen bir yağdır. Mandalina meyveleri içerdiği vitamin d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Kabuğu
Mandalina Aşısı
Mandalina Kabuğu Çayı
Satsuma Mandalina
Son Forum Konuları
King Mandalina Çeşiti
Düzeltme Önerisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024