{ "title": "Mandalina Şurubu", "image": "https://www.mandalina.gen.tr/images/mandalina-surubu.jpg", "date": "19.01.2024 18:09:32", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Mandalina Şurubu, Kışın mevsiminde toplanan mandalinaların yaz aylarında tüketilmesi amacıyla yapılan mandalina şurubu oldukça faydalı bir besindir. Mandalina şurubunu büyük şirketler kış aylarında hazırlatarak, yaz aylarında mandalina aromasını tüketilmesini sağlanmıştır. Kış aylarında yapılarak saklanan mandalina şurubu mandalinanın lezzetini bulundurmaktadır. Pasta ve limonataların üzerine sıvılaştırılarak aktarılan mandalina şurubu yapımı oldukça ekonomik şekilde yapılmaktadır. Saklanması ve korunması oldukça basit olan mandalina şurubu kış aylarında toplanan mandalinaların bozulmasının önüne geçmek amacıyla fazla üretilen mandalinanın uzun süre tüketilmesini sağlamaktadır. Bugün sizlerle birlikte mandalina şurubu tarifini paylaşacağım.

Mandalina Şurubu Malzemeleri
Mandalina Şurubu Nasıl Yapılır?

Mevsiminde yukarıda belirtilen mandalinalar ortadan ikiye bölünerek sıkılır. Bir tencere içerisine konulan mandalina suyunun üzerine toz şeker ve tarçın ve karanfil eklenir. Kısık ateşte güzelce kaynatılması sağlanır. Kaynayan mandalina suyu zamanla köpürecektir. Suyun üzerinde bulunan köpükler kaşık yardımı ile temizlenir. Altı kapatılarak tezgâh üzerinde soğuması bekletilir. Birkaç saat sonunda soğuyan mandalina, şekerin etkisiyle marmelat kıvamına gelir. Ardından bir kavanoz içerisine konulur. Bundan sonra ister yaz ister ise kış aylarında 4-5 kaşık çıkartılarak sulandırarak tüketilebilir. Bir soda içerisine birkaç kaşık koyularak meyveli soda elde edilmektedir. Üzerine birkaç buz atarak içinizi soğutacak bir şurup elde edebilirsiniz.

" } ] }