{ "title": "Mandalina Reçeli", "image": "https://www.mandalina.gen.tr/images/mandalina-receli.jpg", "date": "19.01.2024 04:55:17", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Mandalina reçeli, Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir ya da zeytin gibi görünse de aslında kahvaltıda reçel de oldukça önemlidir. Türk mutfağında reçel çeşitleri de fazlası ile mevcuttur. Reçeli kahvaltı da tereyağı ile yemek oldukça keyiflidir. Klasik reçellerin yanı sıra artık farklı meyve ve sebzeler ile de reçel yapılmaktadır. Bugün sizlere kimsenin çok yapmadığı bir mandalina reçeli tarifi vereceğim. Eminim tadını çok beğeneceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Mandalina reçeli için gerekli olan malzemeler
Her reçelin farklı yapım metotları vardır. Mandalina reçeli de diğer reçeller gibi aslında yapılışı. Mandalina reçeli için ilk mandalinaları yıkayıp kabukları soyun. Kabuklarını soyduğunuz mandalinaları tek tek olacak şekle getirin yani dilimleyin. Daha sonra bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Su ve şeker kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp kaynatmaya devam edin. Çok cıvık olmayacak şekilde olana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra mandalinaları ekleyin ve bir defa karıştırıp ocağın altını kısın. Eğer çok karıştırırsanız mandalinalar ezilmeye başlayacaktır. Buda görüntü açısından pek güzel olmayacaktır. Mandalinalar kaynamaya başlayıp rengini verinceye bekleyin. Mandalinalar rengini ve kokusunu verip tam anlamıyla yumuşayınca ocağın altını kapatın ve bir adet kabuk tarçını tencerenin içerisine atın. Biraz soğuduktan sonra kavanozlara alın ve kahvaltılarda afiyet ile yiyebilirsiniz.
" } ] }