{ "title": "Mandalina Kabuğu", "image": "https://www.mandalina.gen.tr/images/mandalina-kabugu.jpg", "date": "19.01.2024 15:44:38", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Mandalina kabuğu, bilindiği gibi mandalinanın faydalı ve yararlı bir meyve olduğunu herkes bilir. Fakat kabuğundaki mucize şifaları bilen ve uygulayan toplumda az kişi vardır. Güzel kokusu ile insanları etkileyen mandalinayı birçok kişi yerken kabuğunu çöpe atar. Aslında oldukça faydalanacağımız mandalina kabukları ile birçok şey üreterek kullanabiliriz. Toplum olarak bazı şeyleri değerlendirmeyi ve hazıra alışmış olmayı seven toplumuz. Basit olarak hazırlanan mandalina kabuklarını soyup akşamdan bir sürahi suyun içine, kabukları atın ve sabaha kadar bekletilen mandalina kabuğu ve suyu ile şifa olarak kullanılıyor. Oldukça yararı olan mandalina kabuğu ve suyu diş etlerini besleyecektir. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiren mandalina ve suyu faydaları etkili olmaktadır.

Ayrıca soğuk kış aylarında yapılan mandalinanın, sıcak çayları ile içinizi ısıtır. Hazımsızlığa iyi gelen mandalina kabuklarının ve bağırsakları çalıştırma özelliğine de sahiptir. Mandalina kabuğunun içinde bulunan tangeretin adlı maddenin beyin içinde oluşan tümörlerini küçülttüğü görülmüştür. Ayrıca doktorlar tarafından önerilen mandalinanın beyin tümörü olan hastalarda günde 5 adet mandalina yemelerini önermektedirler. Bu önerilerde mandalina kabuğu ve diğer turunçgillerden rendeleyerek içine az miktar tatlandırıcı konularak tüketilebilir. Oldukça sağlık açısından yararı olmakla beraber yapılan kahvaltılarda masamızda reçeller baş köşeyi almaktadır. Mandalina reçelini yemeyenler kesinlikle denemelidir.

Mandalina kabuğu reçeli için gerekli malzemeler
Mandalina kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Mandalinaları soymadan hafifçe kazıyın kazılan mandalinaları büyük bir tencereye koyalım. Üzerine su ekleyip 2 gün bekletelim 2 gün sonra suyunu dökelim. Tencere içine tekrar su dolduralım ve ocakta kaynatalım. Mandalinaları yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır. Kaynatılan mandalinaların suyunu tekrar dökelim aynı işlemi tekrar yapalım konulan suyu 6 saat bekletelim. Bekletilen mandalinaları enine keserek mandalinaların içindeki çekirdekleri çıkartalım. Çekirdekleri çıkan mandalinaları bir kaba koyalım. Diğer bir yandan 3 su bardak suyu ve şekeri ayrıca 2 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip orta ateşte pişirelim. Pişirilen şerbeti koyulaşana kadar kaynatıp içine mandalinaları atıp 15 dakika kaynatıp altını kapatalım. Afiyetle masanızın kahvaltı bölümünde yerini alarak afiyetle yiyelim. Böylelikle mandalina kabuklarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayalım. Kış aylarının vaz geçilmezi olan mandalinayı yerken kabuklarını da ayrıca değerlendirelim. Mandalina kabuklarının şifa dağıtan bir meyve olduğunu ve daha saymakla bitiremediğimiz faydalarını değerlendirip kabuklarını ziyan etmeyelim.
" } ] }