{ "title": "Mandalina Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.mandalina.gen.tr/images/mandalina-kabugu-receli.jpg", "date": "21.01.2024 09:50:16", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Mandalina kabuğu reçeli, meyve kabuklarıyla yapılan reçeller günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Portakal kabuğu, limon kabuğu, mandalina kabuğu reçeli gibi farklı tarifler var. Elbette bunların bazı püf noktaları da var. Çünkü bazı meyvelerin kabukları acımtırak oluyor. Bu nedenle önce acılarının alınması gerekiyor. Mandalina kabuğuyla ise reçel yapmak daha kolay. Özellikle kokulu mandalina ile yaptığınız reçel daha lezzetli olur. Bu reçeli yaparken king mandalina denilen türünü kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak bunların portakala benzer türü de oluyor. Bunlarla yaparsanız reçeliniz acı olabilir. Mandalina görünüşünde olan king mandalinayı kullanmanızı önemle belirtelim. Meyve kabuklarının da kendilerine özel besleyici değerleri oluyor. Bazılarının meyveden fazla faydası var. Bu şekilde reçel olarak değerlendirirseniz, kahvaltılarda, tatlılarda farklı lezzetler tatma olanağına da sahip olursunuz. Şimdi bu lezzetli reçeli kışın tam zamanındayken hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Mandalina kabuğu reçeli için gerekli malzemeler
Mandalina kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Mandalinaları soymadan önce sirkeli suyun içinde 10 dakika kadar bekletin. Bu sayede kabukların üzerindeki kimyasallar, tarım ilaçları kolayca temizlenir. Daha sonra mandalinaları yıkayın ve kabuklarını soyun. Bunları mutfak robotunda iyice küçük parçalar halinde doğrayın. Ancak püre gibi olmamalarına dikkat edin. Daha sonra bir tencereye alarak, içine toz şekeri de koyun. Ellerinizle bunu biraz yoğurur gibi karıştırın. Böylece mandalina kabukları ve şeker özdeşleşir. Bu şekilde tencerede 3-4 saat kadar şekerle kabukları bekletin.

Daha sonra tencereye sıcak su koyarak ocakta kaynatmaya başlayın. Mandalina suyu koyacaksanız onu da sıcak koymalısınız. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri de kevgirle alarak temizleyin. Ocağın altını kısarak, her zaman yaptığınız reçeller gibi koyulaşmasını bekleyin. Mandalina kabuğu reçelini ocaktan indirmeden 10 dakika önce de içine limon suyunu koyun. Daha sonra ocaktan aldığınız reçeli sıcak halde kavanozlara doldurun. İyice soğuyunca kavanozların ağzını kapatın. Mandalina kabuğu reçelini dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Dediğimiz gibi en önemli konu reçel yapımında kullanacağınız king mandalinanın portakal gibi olmamasıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }