{ "title": "Mandalina Çayı", "image": "https://www.mandalina.gen.tr/images/mandalina-cayi.jpg", "date": "20.01.2024 05:42:06", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Mandalina çayı, günümüzde insanların zaman geçtikçe çok daha fazla değer verdiği içeceklerden biridir. Özellikle bayanların çok önemsediği bu çay, insan vücudunda önemli ve oldukça hızlı etkiler yapmaktadır. Mandalina çayı içerisinde bulunan vitamin ve mineraller, insanlarda önemli sorunların giderilmesinde etkili olmaktadır. Bu vitaminler içerisinde özellikle B ve C vitamini çok yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Bu vitaminler nedeniyle mandalina çayının özellikle kış aylarında bol bol tüketmeniz, sizleri birçok hastalıktan koruyacaktır. Zaten mandalina çay yapılmasa bile son derece faydalıdır.

Mandalina çayı, direk olarak mandalinanın kabuklarından yapılmaktadır. Bu nedenle yapılan çay oldukça acı olabilir. Tadının acı olması nedeniyle birçok kişi bu çayı tüketmez. Eğer sizlerde tadının acı olması nedeniyle bu meyveden yapılan çayı içemiyorsanız bal ve buna benzer faydalı maddelerle mandalina çayını tatlandırabilirsiniz. İnsan vücudunda direnç sağlanması amacıyla mandalina çayı her yaştan insan için etkili olur. Bu nedenle çocuklarınız için sabahları bol bol tüketebilirsiniz. Sabahları tükettiğiniz mandalina çayı, sizin için gerekli olan günlük enerjiyi karşılayacaktır. Kış aylarında sürekli olarak tüketilen mandalina çayı, dışarıdan vücuda gelebilecek olan tüm virüslerin öldürülmesinde görev almaktadır. Sizlerde grip sorunu ile savaşmak için mandalina kabuğundan yapılan bu mükemmel yiyeceği tüketebilirsiniz. Bu arada belirtmek isterim ki yapılacak olan mandalina çayı, kesinlikle taze mandalinalardan yapılmaktadır. Aksi durumlarda ciddi olarak sorunlar ortaya çıkabilir. Bozuk olan mandalinalar, insan vücudunda zehirlenme etkilerine neden olabileceği için kesinlikle taze olanları seçilmelidir.

Mandalina çayı malzemeleri
Mandalina Çayı Nasıl Yapılır?

Bu mükemmel çayın yapılışı için öncelikle elimizde bulunan mandalina kabuklarını ince ince kıydıktan sonra bir miktar suyun içerisine koyarak kaynatmaya başlayın. Bu şekilde en az 5-6 dakika kadar birlikte kaynatılan kabuklar, kaynama işleminden sonra 10 dakika kadar demlendirin. Tüm malzemeler dibe çöktükten sonra damak zevkinize göre bal kullanarak mandalina çayı tatlandırılabilir. Bu çayı, günde bir ya da iki bardak tüketerek birçok fayda elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mandalina çayının ne gibi faydaları vardır?
" } ] }