{ "title": "Kabuklu Mandalina Reçeli", "image": "https://www.mandalina.gen.tr/images/kabuklu-mandalina-receli.jpg", "date": "21.01.2024 11:38:09", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kabuklu mandalina reçeli, Bir çoğumuz için reçel kahvaltının olmazsa olmazıdır. Birçok meyve çeşidinden birbirinden lezzetli reçeller hazırlanıp tüketilmektedir. Bazen sebze kabuklarından veya sebzelerin kendisinden bile reçel yapanlarımız vardır. Reçel genelde yaz aylarında birbirinden lezzetli meyvelerin toplanıp kışa aylarında tüketmek için hazırlanan bir besindir. Fakat öyle kış meyveleri vardır ki reçel yapıldığında kimse hayır diyemez. Örneğin ayva reçeli veya mandalina reçeli gibi. Bir çoğumuz mandalinanın sadece kabuğundan reçel yaparken bir çoğumuz da tamamı yani kabuklu mandalina reçeli yapıp tüketiriz. Kabuklu mandalına reçeli Herkesin damak zevkine hitap eden bir reçel çeşidi olmasa da sevenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzettir. Kabuklu mandalina reçeli için mutlaka küçük ve ince kabuklu mandalinaları tercih etmemiz gerekir. Ayrıca kabuklu mandalina reçeli genelde bodrum mandalinası ile yapılmaktadır fakat tercihe göre de değişebilir. Kabuklu mandalina reçelini hazırlarken acı suyunu çıkarmak gerekir. Biraz kekremsi bir tat sevenler bir defa haşlayıp acısını çıkartabilir eğer hiç kekremsi tat kalmasın istiyorsanız iki veya üç defa haşlama suyunu değiştirebilirsiniz.

Kabuklu mandalina reçeli için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Öncelikle mümkünse bol sulu ve ince kabuklu bodrum mandalinasını bulmam mümkün değilse ince kabukla bir mandalina çeşidini tercih edebilirsiniz. Saplarını temizleyip bol suda yıkadığımız mandalinaları derin bir tencerenin içerisine koyup mandalinalar patası su dolduruyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa koyup mandalinaları 15- 20 dakika haşlıyoruz. Daha sonra mandalinaların acı suyunu bıraktığı haşlama suyunu süzüp tekrar duru su doldurup bir 15-20 dakika daha haşlıyoruz. Ardından mandalinayı haşladığımız ikinci suyunu da değiştirip bol soğuk suda yıkıyoruz. Daha sonra mandalinaları tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra iki su bardağı mandalina suyunu ekleyip 10 dakika kadar bekliyoruz. Daha sonra ocağın küçük bölümüne alıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan kabuklu mandalina reçeline güzel bir aroma vermesi için temiz bir tülbent veya süzgeç içerisine yıldız anason, karanfil ve kabuk tarçını koyup ucu dışarıda kalacak şekilde reçelin içerisine bırakıyoruz. Daha sonra yaklaşık 40 dakika kaynattığımız reçelin içerisine çeyrek limon suyunu sıkıp 10 dakika daha kaynatıyoruz. Ardından ocaktan indirdiğimiz reçelin içerisinde aroma vermesi için eklediğimiz karanfil, anason ve tarçını çıkartıp reçeli oda sıcaklığında soğutuyoruz. Daha sonra cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz. Serin ve kuru yerde muhafaza ettiğimiz reçeli dilediğimiz zaman çıkartıp sevdiklerimizle paylaşabiliriz. Deneyen herkese şimdiden afiyet şifa olsun.
" } ] }