{ "title": "Kabuklu Mandalina Reçeli", "image": "https://www.mandalina.gen.tr/images/kabuklu-mandalina-receli.jpg", "date": "21.01.2024 11:38:09", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kabuklu mandalina reçeli, Bir çoğumuz için reçel kahvaltının olmazsa olmazıdır. Birçok meyve çeşidinden birbirinden lezzetli reçeller hazırlanıp tüketilmektedir. Bazen sebze kabuklarından veya sebzelerin kendisinden bile reçel yapanlarımız vardır. Reçel genelde yaz aylarında birbirinden lezzetli meyvelerin toplanıp kışa aylarında tüketmek için hazırlanan bir besindir. Fakat öyle kış meyveleri vardır ki reçel yapıldığında kimse hayır diyemez. Örneğin ayva reçeli veya mandalina reçeli gibi. Bir çoğumuz mandalinanın sadece kabuğundan reçel yaparken bir çoğumuz da tamamı yani kabuklu mandalina reçeli yapıp tüketiriz. Kabuklu mandalına reçeli Herkesin damak zevkine hitap eden bir reçel çeşidi olmasa da sevenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzettir. Kabuklu mandalina reçeli için mutlaka küçük ve ince kabuklu mandalinaları tercih etmemiz gerekir. Ayrıca kabuklu mandalina reçeli genelde bodrum mandalinası ile yapılmaktadır fakat tercihe göre de değişebilir. Kabuklu mandalina reçelini hazırlarken acı suyunu çıkarmak gerekir. Biraz kekremsi bir tat sevenler bir defa haşlayıp acısını çıkartabilir eğer hiç kekremsi tat kalmasın istiyorsanız iki veya üç defa haşlama suyunu değiştirebilirsiniz.